Dominique

Dominique Loof

Mijn naam is Dominique Loof - virtual assistant bij Helder Helen. Het liefst regel ik elke dag zo veel mogelijk zaken voor mijn opdrachtgevers. Zaken waar zij zelf de tijd niet voor kunnen vinden. Of niet willen vinden, dat kan ook. Omdat ze sommige klussen gewoon niet zo heel erg leuk vinden. Hoe fijn is het dan om (een deel van) die taken aan iemand anders te geven die daar juist heel blij van wordt?

Begin 2020 heb ik mijzelf ingeschreven bij de KvK als freelance virtual assistant. Het was een hele grote, spannende sprong in het diepe. Op een terras in Lissabon, het was juni 2019, besloot ik mijn superleuke en mooie functie als management assistente na 20 jaar op te zeggen. Mijn besluit om op mijn 53e deze stap te zetten was geen gemakkelijke, alleen wilde ik – voor de eerste keer in mijn werkzame leven – het heft in eigen hand nemen. Mijn eigen keuzes maken. En geloof me, alle redenen die ik eerder had om juist niét mijn baan op te zeggen, hebben het afgelopen jaar allemaal bij mij op de deur geklopt: wég financiële zekerheid, hallo rollercoaster: ik weet helemaal niet hoe ik moet ondernemen, de stemmetjes in mijn hoofd die mij vertelden dat ik helemaal niet zo goed ben als ik misschien had gedacht. Oh en dan moest ik ook nog een heel nieuw netwerk opbouwen en opdrachten zien te vinden.

Gelukkig spraken mijn dierbaarste vrienden hun vertrouwen in mij uit en daardoor hield ik ook het vertrouwen in mijzelf. Ik heb nog geen enkel moment spijt gehad van mijn besluit. Ik geloof namelijk dat ik, door juist zo’n voor mijzelf pittig besluit te nemen, een mooie les te leren kreeg. Een les van je hart én je gevoel volgen. Alles wat ik doe, doe ik het liefst met en vanuit mijn hart. Ik voel me dan ook vanaf dag één als een vis in het water bij Helder Helen.

Verder hou ik van wandelen in de natuur én in de stad, heb ik ‘iets’ met schrijven en taal, word ik blij van allerlei soorten muziek (ik zing vaak luidkeels en vals mee) en word ik blij van zomaar een praatje met iemand die ik tegenkom op straat.

  • hallo@helderhelen.nl
Winkelwagen