Lifecoaching trajecten in Utrecht. Voor meer vrijheid. Meer (zelf)liefde. Minder stress.

We verzorgen lifecoaching trajecten voor mensen die niet schuwen om oprecht naar zichzelf te kijken. Als gevolg hiervan is er minder stress, meer plezier in het leven en vrijheid van negatieve gedachten. 

Lifecoaching trajecten in Utrecht. Voor meer vrijheid. Meer (zelf)liefde. Minder stress.

We verzorgen lifecoaching trajecten voor mensen die niet schuwen om oprecht naar zichzelf te kijken. Als gevolg hiervan is er minder stress, meer plezier in het leven en vrijheid van negatieve gedachten. 

anne
Anne de Jong

"Een maand of zes geleden heb ik de stap genomen om mij door Saskia te laten coachen. De veelheid van zaken waar ik mee bezig ben vroegen om heldere reflectie zodat ik focus en balans kan houden. Na een vlotte intake had ik direct een klik op helder en analytisch denken gekoppeld aan het juiste gevoel. Ik vertrouw haar en voel me daarom vrij om alles te delen. Ik durf gerust te stellen dat Saskia mij goed geholpen heeft bij een paar grote beslissingen die ook voor mijn omgeving ingrijpend zijn. Dankzij Saskia zijn mijn keuzes goed geland en hou ik koers."

Een life coaching traject bij ons starten betekent dat je serieus met jezelf aan de slag wilt gaan. Dat je een stap wilt zetten naar een nieuwe versie van jou – een versie die meer balans, helderheid, (zelf)liefde en compassie kent.

Wij leveren eerlijke coaching voor moedige mensen. Het kan namelijk best spannend en confronterend zijn om met de billen bloot te gaan, binnenstebuiten gekeerd te worden en al je overlevingsmechanismen, aannames, patronen, regels of angsten onder ogen te komen.

Na een traject bij Helder Helen voel je je vrijer in je hoofd, je lijf en je (werk) leven. Ten eerste ervaar je meer rust omdat je hebt gekeken naar de kanten van jezelf die je liever niet laat zien, die je bijvoorbeeld onderdrukt. Na een traject heb je deze kanten van jezelf omarmd. Als gevolg daarvan heb je jezelf écht leren kennen. Je hebt veranderd wat je kunt veranderen en accepteert wat je niet kunt veranderen. Ten tweede ken je jouw geschiedenis - je ziet het in een ander daglicht. Je kijkt er dus anders naar, en je weet welke betekenis je er hier en nu nog steeds aan geeft. De conclusie? Je doet wie je bent.

Waar wij voor staan

Kwaliteit

We geloven niet in coach-loze coaches. We hebben zelf allemaal een coach en doen aan intervisie en supervisie. Wij geloven dat persoonlijke groei een continu proces is. We zijn dus niet ‘klaar’. Verder zijn we opgeleid (of in opleiding) bij een van de meest gerenommeerde instituten van Nederland. 

Herkenbaar

We hebben allemaal een trackrecord in het corporate bedrijfsleven. We kennen dus het klappen van die zweep. We hebben zowel nationale als internationale corporate werkervaring in huis. Handig als jij ook in zo’n organisatie werkt. 

Reisgenoten

We reizen met je mee en vertellen je zeker niet wat je moet doen. We hebben een hand in je rug, maar nemen je niet aan de hand mee. Je krijgt eigen inzichten, herkent je gedrag en overleving zodat je de regie weer terugpakt. Je hebt het zelf te doen én je hoeft het niet alleen te doen.

Jij loopt vast

Je legt de lat hoog, ervaart stress, voelt je onrustig en je vindt dat je het niet goed genoeg doet. Je stapt steeds in dezelfde valkuil en je weet niet waarom. Het leven schuurt en je zit niet lekker in je vel. Je bent boos. Verdrietig. Je vraagt jezelf af ‘waar je het nu eigenlijk allemaal voor doet’. En dat soms allemaal tegelijk. Omdat dit je te veel wordt vlucht je in niet-helpend gedrag. Je hebt dus een urgente vraag en wilt snel starten met werken aan jezelf.

Het kan ook zijn dat je geen ‘issue’ hebt, maar dat dat je met niemand binnen jouw organisatie of bedrijf kunt sparren. Je bent op zoek naar iemand die je kunt vertrouwen, iemand met wie je meters kunt maken in jouw persoonlijke ontwikkeling. Aan die groei heb je nu eenmaal veel als ondernemer of als directeur. Want hoe meer jij je ontwikkelt als persoon hoe meer je op andere fronten ook zult groeien. Emotioneel, fysiek én financieel.

Individuele coaching

Herken je jezelf hierin?

  • Je bent nieuw in ‘coachland’ en weet niet wat te kiezen

  • Je weet dat het tijd is om aan jezelf te werken

  • Je relatie loopt niet zoals je zou willen

  • Je loopt steeds tegen hetzelfde aan

  • Je komt er alleen niet (meer) uit

  • Je wilt een stap zetten naar zelfliefde en vrijheid

  • Je bent gedreven om andere keuzes te gaan maken

  • Je zit steeds maar in je hoofd en daar word je gek van

  • Je hebt al veel geprobeerd maar niets écht veranderd

Het doel van een traject is dat je weer lekker in je vel komt te zitten en je autonoom bent in de keuzes die je maak. Zo pak je de regie (weer) over jouw leven en ervaar je kracht van binnenuit. Je handelen is van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam gegaan. Of naar onbewust bekwaam, nog beter. Vanuit dit nieuw verkregen bewustzijn sta je weerbaarder en veerkrachtiger in het leven. Daarmee ben je bekend met storende patronen en ineffectief gedrag. Je vertrouwen is gegroeid, net als de liefde voor jezelf en de ander. Je zelfwaarde en relaties zijn gezond. Je kwaliteit van leven is aanzienlijk toegenomen.

Hoe zo’n lifecoaching traject werkt?

Dat is simpel. We gaan een life coaching traject met elkaar aan en tijdens individuele sessies zoomen wij in op jouw vraag, waarna we samen op onderzoek uit gaan. Met een gedegen coachplan, heldere afspraken, een haalbaar doel en praktische oefeningen richten wij ons op jouw ervaringen en op jouw gewenste beeld van de toekomst.

We gaan patronen ontrafelen en vanuit dat perspectief verbinden we verleden, heden en toekomst met elkaar. Van onbewust naar bewust. We ontdekken waar eventuele pijn uit het verleden wortels heeft en hoe je daar met de volwassen blik van nu naar kunt kijken. We onderzoeken ooit opgelopen ‘wonden’ en zetten een stap naar vrijheid, zodat dit je hier en nu niet meer achtervolgt. We duiken in jouw familiesysteem om te onderzoeken hoe de dynamieken zijn en hoe zich dat verhoudt tot jouw thematiek.

Door diepgaand zelfonderzoek creëer je een doorbraak in belemmerende en blokkerende patronen en gedachten. Je geeft jezelf handvatten om jouw inzichten praktisch toe te passen. Wij geloven dat kwetsbaarheid verbindt en dat het innerlijke werk dat wij zelf hebben verricht, en nog steeds verrichten, van cruciaal belang is om jou te ondersteunen in jouw proces. We zijn ervaringsdeskundig op vele vlakken en daarmee is onze coaching géén trucje. Daarom zijn we geen voorstander van het uitgebreid beschrijven van methodieken die we toepassen. Want wijsheid door het leven gegeven – en dus doorleefde wijsheid – is veel meer waard dan die uit een boek. Dat voel je als je met iemand in gesprek bent. Dat wéét je. Punt. Uit.

Mocht je denken; ‘goed verhaal, maar ik hou wel van methodieken’ - klik dan hier. 

Roel
Roel Vermolen

"Verhelderende inzichten en confronterend. Saskia is met haar sprankelende persoonlijkheid in staat om voor mij een setting te creëren waarin ik op zoek durf te gaan. Ze schuwt geen thema’s, waardoor ik met haar heldere vragen al meerdere inzichten heb gekregen, waarmee ik verder kan. Ze observeert scherp en weet de juiste punten in mijn verhaal en gedrag te signaleren en verder uit te diepen. Confronterend maar verhelderend hoe mijn “theater” haar niet afleidt en ik samen met haar daadwerkelijk durf te onderzoeken wat voor mij belangrijk is."

Aartje van Houten_kleur
Aartje van Houten

"Heel soms kom je een bedrijfsnaam tegen die precies past bij de dienstverlening en de persoon die er vorm aan geeft. Dat is het geval bij Helder Helen. Saskia beschikt over de gave om in no time een veilige setting te maken en zo op heel effectieve wijze aan je vragen of doelen te werken. Reken niet op een fix van je problemen. Daar is ze kraakhelder in. Wat zes coachingsessies met Saskia opleverden is juist veel waardevoller. Een prachtige investering in jezelf. Ik kreeg veel begrip over de impact van het systeem waar je als persoon onderdeel van bent, over de plek waarop je landt in je gezin. De situaties waar ik ingezogen werd en wat je doorgeeft aan volgende generaties. Ik leerde van Saskia nog bewuster te voelen en niet weg te blijven van pijn. En over de kracht van de helende bewegingen. Saskia heeft zeer veel respect voor het proces dat je doormaakt, laat het aan jou en staat je op heldere, liefdevolle wijze bij. Ze is een fijn, open en invoelend mens. En heel deskundig! Gun jezelf de investering. Het levert je zoveel waardevolle inzichten op, die niet in geld zijn uit te drukken."

helder helen

Waarom wij naast jou kunnen staan

Op de homepagina van deze site heb je waarschijnlijk al gelezen dat we reisgenoten zijn en dat we je niet vertellen wat je 'moet' gaan doen. En we schrijven het hier nog een keer op. Omdat het zó belangrijk is dat we dit helder maken. Onze begeleiding is vooral vanuit ervaringsdeskundigheid, omdat we onze eigen shit hebben aangekeken. Keer op keer. Dat stopt in onze ogen niet. We hebben langs de rand van het ravijn gelopen, de weg van de meeste weerstand gekozen en zijn in de krochten van onze ziel gedoken omdat we de onverwoestbare drang hebben onszelf beter te leren kennen. We zijn regelmatig naar de hel gegaan en weer teruggekeerd.

Door middel van jarenlange opleidingen, coachsessies, sjamanistische ceremonies en andersoortige zelfonderzoek hebben we onszelf binnenstebuiten gekeerd. We zijn trots op de eigen processen die we zijn aangegaan om naast jou te kunnen staan.

Daarom weten we óók dat persoonlijke processen geen quick fix kennen. Het kost tijd en liefdevolle aandacht om jezelf te bevrijden van beperkende gedachten en belemmerende overtuigingen. Tijd die het volgens ons dubbel en dwars waard is, zodat je echt kan leven in plaats van blijft overleven. We reizen graag een stukje mee op jouw pad naar vrijheid.

We bundelen onze krachten want iedere coach heeft haar eigen competenties. Zo zijn we compleet in ons aanbod en in onze dienstverlening naar jou. Bovendien hebben we afgelopen jaren honderden mensen gecoacht en getraind. Nog niet overtuigd? Check hier dan alle reviews.

Start nú met een lifecoaching traject

Als je nieuw bent en nog niet eerder met een coach hebt gewerkt is het handig een traject aan te gaan. Als je al lange tijd niet aan jezelf hebt gewerkt en je een thema diepgaand wilt onderzoeken is dat ook handig om te doen.

Gemiddeld bestaat een traject uit zo’n 5 tot 10 sessies. Dat varieert en je bent vrij zelf te bepalen hoe je dat inricht. Jouw autonomie staat namelijk voorop. Na een eerste sessie kunnen we daar heldere afspraken over maken.

Als je bekend bent met zelfonderzoek of proceswerk en een ‘onderhoudsbeurt’ nodig hebt kun je losse sessies boeken wanneer jou dat uitkomt. Je kunt Dominique contacten voor de mogelijkheden. De kosten van een losse sessie zijn €150 ex BTW. De sessies duren 1,5 uur, zodat we écht de tijd hebben om te onderzoeken en de diepte in te gaan met elkaar.

Als je via een bedrijf komt neem je een pakket af en daarin heb je de keuze tussen 5 (een light traject) of 10 (een intensive traject) sessies. Je leest hier de samenstelling van de pakketten en de prijzen.

 

Laura Endert
Laura Endert

"Vanaf begin dit jaar heb ik een tiental afspraken met Saskia gehad. De insteek was werken aan het steeds weer overspannen raken op werk en de onzekerheid die daaraan ten grondslag ligt. Ze toonde eindeloos liefdevol geduld maar ook vlijmscherpe strengheid waarmee ze direct door de verhalen heen prikte waarmee ik andere therapeuten maar ook mezelf voor de gek hield. Ze maakt gebruik van NLP-oefeningen maar ook mindfulness en leren gebruik te maken van de signalen die je lijf je stuurt die ik zo gewend was te negeren of zelfs te haten. Ik ben nu ruim een half jaar verder en op meerdere vlakken immens veranderd, of juist meer bij mezelf gekomen. Ik herken nu de kritische en angstige stemmetjes waarmee ik mezelf vroeger afranselde en kan ze vanuit een volwassener, rustiger perspectief bekijken en een plaats geven. Ik ben Saskia heel dankbaar en raad iedereen van harte aan het jezelf te gunnen gebruik te maken van haar hulp, want ook al doe je het allemaal uiteindelijk zelf, het hoeft niet alleen."

Veelgestelde vragen

Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Het anders doen valt of staat met keuzes maken die anders zijn dan je tot nu toe hebt gedaan. In die zin is coaching bij Helder Helen een goed idee.

Nog niet overtuigd? Beantwoord dan onderstaande vragen eens.

Ben je:

- dagelijks de beste versie van jezelf?
- oprecht gelukkig?
- in balans?
- in gezonde en liefdevolle relaties?
- tevreden met je werk-privé situatie?
- je bewust van je valkuilen?
- vrij van negatieve gedachten?
- in contact met je gevoelens?
- happy met de manier waarop je zin geeft aan je leven?
- vrij van verdovende patronen?

Meerdere vragen met ‘ja’ beantwoord? Good for you! Dan is onze coaching minder geschikt voor jou. Meerdere ‘nee’s’? Na een traject kun je wel positief antwoord geven op veel van deze vragen.

Dat is afhankelijk jouw keuze of je losse sessies of een pakket afneemt. Het varieert van 2 sessies tot 10 sessies. Bij twee sessies werken we een maand met elkaar en bij 10 sessies zo'n half jaar. Daarna ben je ook nog welkom, hoor. Sommige mensen komen hier al jaren om te sparren. De keuze is aan jou! 

We hebben honderden mensen gecoacht dus geen enkel thema is ons vreemd. Mocht je twijfelen, plan dan een online sessie in. Dat doe je hier.

Winkelwagen