Masterclass Heelheid

In één dag komen tot wie je werkelijk bent. Zodat je weer een heel, vrij en integer mens wordt.

In een dag diepgaande inzichten tijdens deze live eendaagse training in Utrecht. De direct toepasbare methodieken zorgen voor bevrijding van onderdrukte emoties en daarmee saboterende patronen. Door de kleine groep van maximaal 8 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om écht de diepte in te gaan. Theorie en praktische oefeningen worden afgewisseld en de individuele follow-up na afloop van de training zorgt voor borging in de praktijk.

Masterclass Heelheid

In één dag komen tot wie je werkelijk bent. Zodat je weer een heel, vrij en integer mens wordt.

In een dag diepgaande inzichten tijdens deze live eendaagse training in Utrecht. De direct toepasbare methodieken zorgen voor bevrijding van onderdrukte emoties en daarmee saboterende patronen. Door de kleine groep van maximaal 8 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om écht de diepte in te gaan. Theorie en praktische oefeningen worden afgewisseld en de individuele follow-up na afloop van de training zorgt voor borging in de praktijk.

Wellicht zijn alle draken in ons leven
uiteindelijk prinsessen die er in angst en beven
slechts naar haken
ons eenmaal dapper te zien ontwaken.
Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft
in diepste wezen wel niets anders dan iets
dat onze liefde nodig heeft.

~ Rainer Maria Rilke

Voor wie de Masterclass is

 • De Masterclass Heelheid is voor jou als je de moed hebt om eerlijk te kijken naar delen in jouzelf die in het duister schuilen. Naar de schaduwkanten, dus. Omdat er een verlangen is naar heelheid.

 • Deze diepgaande training is ideaal voor jou als je al aan jezelf hebt gewerkt en je toe bent aan een grondig vervolg van het proceswerk dat je al hebt gedaan. Je kunt deze dag bijvoorbeeld volgen als je Persoonlijk Meesterschap hebt gedaan. Heb je Persoonlijk Meesterschap niet gevolgd? Doe dat dan eerst.

Doel van de Masterclass

Het doel van deze masterclass is dat je de regie over je leven weer terugpakt door eerlijk te kijken naar die delen in jezelf die je zo lang hebt weggedrukt. Het insluiten van schaduwkanten kent een enorme kracht. Als gevolg ervaar je vrijheid in je lijf en vrijheid van negatieve emoties. De levensenergie stroomt weer. Je ervaart minder boosheid en bent je bewust van je projecties op andere mensen. Je kunt deze projecties als het ware ‘thuisbrengen in jezelf’. Je erkent dat jouw schaduwdelen ooit in het duister zijn gekomen omdat dit je hielp overleven en ervoor zorgde dat je erbij hoorde. Je wéét dat je deze kanten van jezelf hebt verstopt om geaccepteerd te worden. Door erkenning van deze blijvende onderdrukking en je bewustzijn erop voel je je bevrijd. Het kind in jou kan weer spelen. Je mag weer helemaal jezelf zijn, met alles wat er is.

Na de masterclass ben je je bewust van de delen die bij jou in de schaduw zitten en je bent je óók bewust wat de consequenties zijn van het feit dat ze daar verstopt zijn. Wat niet gezien mag worden heeft namelijk de macht en wat je leert kennen dat ben je niet meer.

Dirk Ockhuizen

"Medio september 2020, heb ik Saskia leren kennen tijdens de eerste kennismakingsessie. Deze was gepland, omdat ik tegen mijzelf aanliep op privé niveau. De zakelijke Dirk heeft het mentaal allemaal erg goed op de rit, maar op persoonlijk vlak zat dat toen net even wat anders. Ik had gelijk het gevoel dat zij precies de juiste persoon was, die ik op dat moment had willen ontmoeten. Gedurende onze samenwerking (wij noemen dat onze reis), zijn wij middels 2 wekelijkse sessies stap voor stap de kernzaken aangegaan. Kernwoorden die in mij het eerst bovenkomen zijn ontwapenend, warm, lief, vakkundig, open, laagdrempelig en oordeelloos. Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog deel genomen aan een Sens trainingsweekend. 2 dagen geheel buiten mijn comfortzone, met allemaal mooie mensen en hun eigen verhaal. Zonder Saskia te hebben leren kennen, had ik hier nooit aan meegedaan. Dank Saskia voor wat wij bereikt hebben. Benieuwd wat voor verrijking wij nog meer gaan bereiken, gedurende onze onderhoudssessies!"

Waar wij voor staan

Kwetsbaarheid

Bij Helder Helen delen we zelf onze kwetsbaarheden en authentieke verhalen. Omdat we mens zijn en onze overtuiging is dat deze verhalen bijdragen aan jouw zelfonderzoek. Dat horen we namelijk vaak tijdens trainingen, dat mensen de herkenning fijn vinden in verhalen van ons en andere deelnemers. Sta je er minder alleen voor. 

Actie

We gaan niet alleen ‘praten over’. Als we dat doen lopen we het risico dat je in je hoofd blijft zitten en dat is zonde. Omdat in het lijf waardevolle informatie zit opgeslagen. We gaan aan de slag middels ervaringsgerichte oefeningen zodat je ook écht kunt gaan voelen en de stof ‘belichaamd’ raakt. Het lichaam heeft namelijk een stem en die stem wil gehoord worden. 

Moed

Door deze training te volgen kies je de weg van de meeste weerstand. De training is diepgaand en onze ervaring leert dat je als deelnemer flink door elkaar geschud wordt. En als trainer soms ook, trouwens. In die zin is  deze Masterclass voor moedige mensen. Moed is angst plus actie, dus met wat gezonde weerstand instappen is gebruikelijk. 

Dat wat we bij de voordeur angstvallig buiten houden komt via de achterdeur weer naar binnen. Zo is het ook met schaduwkanten. Een schaduwzijde geeft metaforisch aan dat een deel van ons niet mee mag doen. Een deel dat als negatief ervaren wordt, bijvoorbeeld. Er zit schaamte op en wordt als kwetsbaar ervaren. Vaak onbewust. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het laten zien van succes, verslavingen, oordelen, seksualiteit, macht of geld. Het kan ook gaan over patronen die zich herhalen, irritatie, ongeduld, inferioriteit, slachtofferschap. 

We nemen de schaduw vaak indirect waar. In karaktertrekken en daden van mensen die ons tegenstaan, bijvoorbeeld. Of in de diepe bewondering die we voor iemand hebben. Denk aan trekken als luiheid, stompzinnigheid, sensualiteit of spiritualiteit – als we daar op ‘triggeren’ kan gesteld worden dat de schaduw zich laat zien. 

Omdat je jouw schaduw onderdrukt loop je als gevolg al tijden tegen hetzelfde patroon aan. Je voelt je ontevreden, bent verstard geraakt en krijgt het niet voor elkaar in beweging te komen. De dagelijkse dingen kosten moeite en naar buiten toe zet je een masker op. Mensen om je heen krijgen een warme lach te zien maar van binnen voelt het koud en dor. Vaker dan eens betrap je jezelf op saboterend gedrag. 

Herken je jezelf in het volgende?

 • Je reageert steeds op dezelfde manier en je begrijpt niet waarom.

 • Er lijken zich steeds meer saboterende patronen voor te doen

 • Die collega haalt het bloed onder je nagels vandaan en je weet niet waarom.

 • Je trapt ruzie met de mensen om je heen en voelt je daar onmachtig over.

 • Het leven dat je leeft voelt als een dwangbuis en je wilt eruit breken.

 • Je past je steeds aan uit angst om er anders niet meer bij te horen.

 • Je verzandt in patronen van verslaving en verdoving.

Heelheid komt niet zonder het gebrokene. En daarmee komt het niet zonder datgene wat we liever niet laten zien. Licht komt niet zonder duister en dus zonder hetgeen we al dan niet bewust in de schaduw houden. Het mooie aan innerlijk proceswerk is dat het gebrokene dat voorheen onbewust was, óók bewust wil worden. Het wil aandacht krijgen, gezien worden en gehoord worden. Een plek krijgen, zo je wilt. 

Dit is wat je gaat leren en doen:

 • Je ontdekt de potentiële kracht van de donkere, onderdrukte kant van je psyche.

 • Én je leert hoe het insluiten van die kant zorgt voor meer levenslust en energie.

 • Na de masterclass begrijp je waarom de wereldberoemde Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung ooit zei dat hij liever een heel mens is dan een goed mens.

 • Je ontdekt op welke manier jouw schaduwkanten in je jeugd in het duister zijn beland, omdat je erbij wilde horen en je geliefd wilde voelen.

 • De manieren waarop je jouw schaduw kunt ontmoeten en ontdekken. Je leert hoe je in het dagelijks leven signaleert dat je schaduw actief is.

 • Deze masterclass nodigt uit om écht buiten je comfortzone gaan. Want je weet: daar ligt het goud.

 • Je leert dat de ontmoeting met je schaduw minder eng is dan je in eerste instantie denkt.

 • Door schaduwwerk voorkom je dat negatieve emoties in het dagelijks leven ‘zomaar’ de kop opsteken. Je hoeft dus minder te schrikken van jezelf.

Marloes

"Voor mij is het coaching traject met Saskia van Helder Helen echt het begin van een nieuwe manier van nadenken en ervaren van situaties die voorvallen in je leven. Soms loop je in je volwassen leven al jaren met dezelfde problemen en lukt het je maar niet die valkuilen te omzeilen. Saskia heeft me geleerd om écht te kijken naar de pijn uit het verleden, echt te kijken naar het probleem, de angst of de uitdaging. Ze leert me écht te praten over een moment, écht te praten over wat al jaren geen goede plek krijgt en wat dus niet verwerkt wordt. Ze leert me om daar kritisch naar te kijken. Ze voelt als geen ander aan waar het pijnpunt ligt en durft daar met een scherp oog en goede vraag verder op in te gaan. Ze leert me om situaties op meerdere manieren te zien en te ervaren waardoor ik niet blijf hangen in de eerste of die ene emotie. Het allermooiste wat ik geleerd heb van Saskia is, dat niet elke oorzaak van een probleem duidelijk is maar dat dat ook niet persé hoeft om er mee te leren omgaan. Ik raad Saskia echt aan als coach als je klaar bent met het negeren van knelpunten en je echt wilt klimmen op je eigen ladder van ontwikkeling."

Waarom is Saskia hiervoor de juiste trainer?

Regelmatig word ik door mensen in mijn omgeving gecomplimenteerd omdat ik bereid ben eerlijk naar mijn schaduwdelen te kijken. Door met mijn jarenlange geheim - de verslaving aan alcohol en drugs waar ik niemand over durfde te vertellen en waar zoveel schaamte op zat - uit de kast te komen heb ik een belangrijke stap gezet naar heelheid. Het moment dat ik de ‘coming out’ video op mijn Facebook-pagina plaatste kon ik wel in mijn broek poepen van angst, én parallel daaraan voelde ik de loden last van dit geheim van me afglijden. Ik voelde me bevrijd. 

De onderdrukte angst dat ik er niet meer bij zou horen als mensen dit van me zouden weten bleek veel minder waar dan ik aanvankelijk dacht. De deksel van deze beerput trekken zorgde juist voor een intens gevoel van opluchting. Ik ontsnapte uit de bedrukkende gevangenis en kon weer ademen. Het leven keerde terug, net als mijn regie erover. Als gevolg ontwikkelde ik vertrouwen in mezelf en heb ik geleerd wat liefde is. Mijn missie is om mensen te begeleiden bij het vinden van de liefde voor zichzelf (terug) en daar voel ik mij bijzonder aan toegewijd.

Datum, tijden & locatie

De praktische en ervaringsgerichte training is op zaterdag 14 mei 2022 van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Het adres is Maliebaan 45 in Utrecht. Dit is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer (15 minuten vanaf Utrecht Centraal Station). Tussen de middag is er een heerlijke lunch. Na je aanmelding ontvang je praktische informatie direct per mail.

locatie
Sanja Stojanovic

"Saskia heeft mij enorm geholpen met inzichten en het daadwerkelijk ook echt anders aanpakken van dingen. Het eerste coach gesprek was al raak, waarbij ze mij meteen confronteerde met iets. Dat had al een enorme impact. Waar ik voorheen gewend was om bij andere coaches het gewenste antwoord te geven, kon dat bij Saskia niet. En juist dat heeft mij enorm geholpen. Saskia is een persoon die je goed aanvoelt en je op je gemakt laat voelen, wat haar werkwijze heel fijn maakt. Ik heb veel ontdekt en geleerd tijdens een coachingstraject van Saskia en genoeg triggers meegekregen om op te kauwen en mee verder gaan in mijn traject van persoonlijke ontwikkeling waar ik erg blij mee ben. Ik kan Saskia aan iedereen aanbevelen, ze zet je aan tot denken en inspireert!"

Masterclass Heelheid

€297,- ex. BTW

 • Een uitgebreid theorie- en werkboek
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Heerlijke, luxe lunch van 'Tutti a Tavola'
 • 1 op 1 Coach-Call Na Afloop

Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan een mail naar hallo@helderhelen.nl. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie. Dit kan per mail of telefoon zijn, afhankelijk van je vraag.

Heb je speciale facturatie wensen? Vermeld dit dan bij het veld 'Extra informatie' op de afrekenpagina.

Veelgestelde vragen

Tsja. Als je tot hier gelezen hebt, en dus nog steeds aan het lezen bent, dan is dit zéker iets voor jou. De vraag is welk deel van jou ervoor zorgt dat je nu deze gedachte hebt? Juist. Tijd om je aan te melden, dus.

We werken met een kleine groep van maximaal 8 deelnemers, wat maakt dat we voldoende ruimte hebben om afstand te houden. Er zijn mondkapjes aanwezig en mocht de masterclass om wat voor reden dan ook tegen die tijd niet door kunnen gaan dan kun je doorschuiven naar een nieuwe datum of je krijgt je geld terug.

Je kunt als mens meer aan dan je denkt. Vermoedelijk is dit je hoofd die je probeert te beschermen tegen onheil. Je hoofd is namelijk een heel effectief overlevingsmechanisme en dat is niet zonder reden. Sluit je ogen eens en maak contact met je hart. Dan voel je (als het ‘goed’ is) de energie van liefde en weet je dat je kunt blijven ademen. Ook als het heftig wordt.

Moed is actie plus angst. Je twijfel is waarschijnlijk het hoofd dat ‘iets’ probeert te beschermen. Heel menselijk. Mail je twijfel even naar hallo@helderhelen.nl en we komen snel bij je terug. 

Winkelwagen