Wanneer je contact zoekt met je partner heb je steeds het gevoel dat je misgrijpt. Wat je ook doet – je hebt het idee dat het niet goed is. Zo kan er een situatie ontstaan dat jullie langs elkaar heen leven. Beiden niet erg gelukkig. Er is steeds vaker ruzie, onbegrip en wellicht is er ook sprake van ontrouw.
Je houdt van je partner én tegelijkertijd weet je niet goed hoe je in het patroon waar jullie in verkeren verandering kunt brengen. Je wilt met elkaar verder, maar je weet niet precies hoe.
Jij en je partner herkennen dan wellicht het volgende:
Jullie praten weinig en hebben elkaar niet veel meer te zeggen
Je voelt je eenzaam en onbegrepen
Je voelt je niet meer gezien
Je voelt je regelmatig overspoelt
Jullie verzanden in gejijbak
Er is vaak ruzie
Je partner is vreemdgegaan - er is sprake van ontrouw
‘Ik heb geen gevoel meer’ of ‘het houden van is weg’
Regelmatig komen jullie in eenzelfde soort strijd terecht
Je houdt van je partner maar vraagt je af ‘dit het nou is’
Je relatie voelt als een sleur
In een relatie ontwikkelen zich gaandeweg bepaalde patronen die soms niet plezierig zijn. Deze patronen sluipen er langzaam in. Tot dat ze op een dag heel zichtbaar zijn. Het gevoel dat je tegen een muur oploopt of je stopt met praten over onderwerpen die lastig zijn. In de relatie is het op zo’n moment moeilijk om zelf te zien waardoor het misgaat. Doordat jullie elkaar zo diep weten te raken is reageren vanuit die pijn bijna reflexmatig. Een helder en objectief waarnemen ontbreekt. Je ziet alleen die ander:
‘Dat doet hij nou altijd!’
‘Zij luistert gewoon niet!’
‘Weer die tranen!’
Een goed bedoeld gesprek met zijn tweeën escaleert dan al snel. Het lukt jullie niet meer om naar elkaar te luisteren. Of je besluit je mond te houden om de ruzie te voorkomen. Op die manier belanden jullie weer in het patroon. Zelfde groef. Zelfde plaat. Zo kan er een situatie ontstaan dat je langs elkaar heen leeft en jullie je beiden niet gelukkig voelen. Als deze situatie een tijd aanhoudt is er ook kans op ontrouw in de relatie, één of beide partners gaat vreemd.

Verlang je naar:
Het eerste en meteen het belangrijkste waarvoor relatiecoaching zin heeft is het verkrijgen van inzicht. Inzicht in hoe jullie gezamenlijk patronen in stand houden. En ook: wat jouw eigen aandeel daarin is. Want vanuit bewustzijn van je eigen patroon kun je het overstijgen en een keuze maken om ander gedrag in te zetten en anders te reageren.
Dan heb je een kleine zet in een andere richting nodig. Tijdens de coaching sessies onderzoeken we wat de relatie voor jullie betekent. We kijken waar jullie nu tegenaan lopen en wat jullie samen willen bereiken. Praktisch en doelgericht. Jullie ontdekken gezamenlijke patronen en wat je eigen aandeel hierin is. In de sessies wordt gewerkt met ieder apart, terwijl de ander er getuige van is. En er wordt gewerkt met jullie samen. We oefenen met ander gedrag. Met als resultaat dat jullie weer in gesprek komen én blíjven als het moeilijk wordt. Dat brengt jullie dichter bij elkaar.

Start nu met relatiecoaching
Als jullie nog niet eerder met een coach hebben gewerkt is het handig een traject aan te gaan. Zo kunnen jullie diepgaand onderzoeken en het proces écht aangaan.
Gemiddeld bestaat een traject uit zo’n 4 tot 10 sessies. Dat varieert en jullie zijn zelf vrij te bepalen hoe dat wordt ingericht. Jullie autonomie staat namelijk voorop. Na een eerste sessie kunnen we daar heldere afspraken over maken.
Als jullie bekend zijn met zelfonderzoek of proceswerk en een ‘onderhoudsbeurt’ nodig hebt kunnen er losse sessies worden geboekt wanneer jullie dat uitkomt. Je kunt Dominique contacten voor de mogelijkheden.
De sessies duren 2 uur en de kosten zijn €200,- per sessie.
Jullie coach: Sigrid Kindt
Veelgestelde vragen
Is er een crisis nodig voordat er een stap wordt gezet naar relatiecoaching?
Of je nu in een relatiecrisis zit na ontrouw, langs elkaar heen leeft en de lieve vrede bewaart, gesprekken vaak op ruzie uitlopen of je patronen herkent waar je graag meer van wilt leren: als je tot hier gelezen hebt dan is er een behoefte. En die behoefte doet er toe. Zo simpel is het. Jullie zijn heel welkom!
Als jouw partner -nog- geen relatiecoaching wil, of je twijfelt zelf wat je nu nodig hebt? Weet dan dat je ook individueel aan je relatie kunt werken. Met inzicht in wat maakt dat je zo geraakt wordt door de ander, kan je zelf groeien. En vanuit deze groei kan je anders reageren, andere keuzes maken.
In je relatie is het heel moeilijk om zelf te zien waar jullie op vastlopen. Doordat je zo diep geraakt kunt worden door de ander, is reageren vanuit die pijn bijna reflexmatig. Helder objectief waarnemen ontbreekt. Je zit in een tunnelvisie en ziet vaak alleen nog hoe de ander het doet. Jullie verzanden in ‘gejijbak’. Het eerste en meteen het belangrijkste waarvoor relatiecoaching dus zin heeft is je er inzicht in geven hoe je gezamenlijk de patronen in stand houdt waar je zo graag uit wilt komen. En ook: wat je eigen aandeel daarin is. Want vanuit bewustzijn van je eigen patroon kan je het patroon doorbreken.