saskia de boer

Saskia de Boer

Mijn naam is Saskia de Boer en ik ben de oprichter van Helder Helen. Mijn missie: een plek creëren waar mensen liefde voor zichzelf (terug)vinden. Ik ben namelijk jarenlang onzeker en streng voor mezelf geweest. Keer op was er de zelfafwijzing en deed ik het niet goed genoeg. Patronen van perfectionisme en verslaving zorgden ervoor dat ik steeds verder van mijn kern verwijderd raakte. Vaker dan eens zag ik de bodem van de put en vroeg ik me af wat mijn leven nu eigenlijk waard was. Aan de buitenkant zag het er ogenschijnlijk goed uit met een prestigieuze baan in een corporate organisatie – bovenop de apenrots. Maar van binnen ging ik kapot. Na jarenlang zelfonderzoek ben ik uit de as herrezen en heb ik een transformatie ondergaan. Van zelfafwijzing naar zelfliefde. Van schaamte en schuld naar compassie. Van onrust naar rust. Van onzekerheid naar zelfvertrouwen. Dit gun ik andere mensen ook en daarom doe ik wat ik doe.

Inmiddels heb ik me ontwikkeld tot een eigenzinnig expert. Omdat ik het vooral doe op mijn manier - het delen van mijn eigen verhaal staat centraal. Ik geloof ten diepste dat kwetsbaarheid verbindt en dat we veel meer mogen laten zien waar het écht over gaat. Voorbij de maskers en voorbij de laag van 'zo hoort het'. Het rauwe randje mag een plek hebben. Zo praat ik bijvoorbeeld openlijk over de jaren waarin een alcohol- en drugsverslaving mijn leven domineerde, omdat ik geloof in het doorbreken van dit taboe.

Mijn weg kenmerkt zich door een onverwoestbare drang mezelf te leren kennen. De onderste steen boven. Emoties, blokkades, angst, pijn, geluk, verdriet, liefde, boosheid en woede. Wat dient zich wanneer aan en waar komt het vandaan? Dit onderzoek is mijn levenswerk en daar ben ik intens gepassioneerd over.

Verder hou ik van speltwafels met pindakaas, dansen als niemand kijkt, luidkeels zingen op de fiets en Einaudi. Mijn dag start niet zonder ademhalingsoefeningen en koude douche volgens de Wim Hof-methode. Oh, en óók niet zonder een yoga lesje van Adriene.

  • saskia@helderhelen.nl
Winkelwagen