Sigrid Kindt

Sigrid Kindt

Mijn naam is Sigrid Kindt. Mijn passie; mensen begeleiden om vanuit de nieuwsgierigheid naar zichzelf te kijken. Koesteren van de kleine prachtige dingen én dat wat pijnlijk voelt aankijken zodat het zich kan ontvouwen en verzachten.

Jarenlang leefde ik in mijn hoofd. Elk probleem en situatie analyserend; feiten, standpunten, overtuigingen alle invalshoeken van iedereen nam ik mee. Mijn grote glimlach altijd zichtbaar aan de buienkant. Af en toe werd ik onwijs kwaad, kreeg ik een huilbui of belande ik in een paniekaanval. Op die momenten was mijn hoofd niet ‘in control’. Gedurende dag was ik me totaal niet bewust van emoties of fysieke ervaringen zoals een knoop in mijn maag, brok in mijn keel.

‘Ik ben niet goed genoeg’ is wat ik mezelf lang heb verteld. Hierdoor ging ik hard werken, mijn uiterste best doen en perfectie overtreffen. Met een bore- en later een burnout tot gevolg. Ook in mijn langdurige liefdesrelaties werkte ik erg hard. Enerzijds zo bezig met het bewijzen aan de ander dat ik de moeite waard ben, anderzijds zo bang dat de ander de relatie beëindigt, dat ik zijn aandacht veel opeiste. Hierin kon ik zo bezig zijn met de ander dat ik mezelf simpelweg vergat. ‘Als ik voor jou zorg, dan zorg jij voor mij? Toch?’

Inmiddels kan ik in mijn hele lichaam gevoel waarnemen. Ik maak tijd en ruimte voor mijzelf. Mijn weg kenmerkt zich door een onwijze nieuwsgierigheid om mezelf te leren kennen. Dat er op sommige vragen geen antwoord is en dat juist ruimte en vrijheid geeft. Dankbaar voor ‘de ander’, die mij spiegelt wat ik zelf niet kan zien. Dat is rauw, liefdevol, pijnlijk en verwarmend. Mijn liefdesrelatie is verdiept, ik heb ruimte, neem ruimte en laat ruimte voor de ander. En soms herken ik het oude patroon, of wijst mijn vriend me op ons patroon. En vanuit dat bewustzijn een keuze hebben om het weer anders te doen. Elke keer weer. Geen quick fix wél inzicht om anders te handelen. Ik luister graag naar het verhaal in het verhaal. Wat is hoorbaar achter de woorden en in hoe ze uitgesproken worden?

Verder hou ik van festivals, dansen met mijn ogen dicht, nieuwe recepten koken, spontane ontmoetingen, blote voeten in het zand, natuurwandelingen en zon!

  • sigrid@helderhelen.nl
Winkelwagen