Training Persoonlijk Meesterschap

In één dag meesterschap over jouw handelen, waardoor je blokkerende patronen overstijgt

In een dag diepgaande inzichten tijdens deze live eendaagse training in Utrecht. De direct toepasbare methodieken zorgen voor een doorbraak in belemmerende gedachten en patronen. Door de kleine groep van maximaal 8 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om écht de diepte in te gaan. Theorie en praktische oefeningen worden afgewisseld en de individuele follow-up na afloop van de training zorgt voor borging in de praktijk.

Training Persoonlijk Meesterschap

In één dag meesterschap over jouw handelen, waardoor je blokkerende patronen overstijgt

In een dag diepgaande inzichten tijdens deze live eendaagse training in Utrecht. De direct toepasbare methodieken zorgen voor een doorbraak in belemmerende gedachten en patronen. Door de kleine groep van maximaal 8 deelnemers is er veel persoonlijke aandacht en ruimte om écht de diepte in te gaan. Theorie en praktische oefeningen worden afgewisseld en de individuele follow-up na afloop van de training zorgt voor borging in de praktijk.

Voor wie Persoonlijk Meesterschap is

 • Je wilt serieus aan de slag met jezelf. Je wilt werken aan jouw patronen en bent bereid hiervoor naar binnen te kijken. Je wilt onderzoeken welke zaken jou nú belemmeren en je bent bereid hier eerlijk naar te kijken.

 • Je realiseert je dat persoonlijke groei voornamelijk komt door verantwoordelijkheid te nemen voor je gedrag en emoties. En dat je deze verantwoordelijkheid neemt door te kijken waar gedrag vandaan komt en hoe je het in de toekomst anders gaat doen. Tijdens de training werken we met ervaringsgerichte oefeningen om dit te onderzoeken.

 • Je wilt écht iets gaan veranderen. Het is minder geschikt voor mensen die vinden 'dat ze helemaal nergens aan hoeven te werken'.

 • Je ziet de waarde en het belang van de onderwerpen en hierdoor ook de waarde van deze dag. Je krijgt namelijk info en kennis van hoog niveau. Deze training is niet voor 'trainingsjunkies' die weer naar de zoveelste training gaan, maar vervolgens geen actie ondernemen.

Een belemmerend patroon valt niet uit de lucht

Niemand wordt op een ‘random’ ochtend wakker en denkt: ‘zo nu ga ik mezelf eens even lekker in de weg zitten door te vluchten in niet-helpend gedrag’. Nee. Zo werkt het niet. Een patroon is een dynamiek van gedachten en gevoelens welke zich herhalen en waar vaak een ervaring in de kind jaren aan ten grondslag ligt. Aan de hand van deze ervaring is ooit een besluit genomen dat dient om pijn te vermijden. Tijdens Persoonlijk Meesterschap ontdek je dat verzetten tegen een patroon en daar weerstand op loslaten geen zin heeft. Want wat aandacht krijgt groeit in den regel. Als jij een patroon kent van jezelf klein maken, of een patroon van steeds weer in een toxische relatie terecht komen, of van je niet uitspreken, of van steeds uitstellen, of van blijven hangen in ‘het oude’ terwijl je een verlangen hebt naar iets nieuws, dan is het jouw uitdaging dit te gaan herkennen en ontrafelen. Zodat je vervolgens - met een bewuste blik in het hier en nu - een herbesluit neemt. Daarmee overstijg je het patroon en leer je nieuw gedrag inzetten.

Jos Steehouder
Jos Steehouder

"Hoe maak je heldere keuzes? Naar welke innerlijke stemmen ben je geneigd het meest te luisteren? Je kunt die stemmen leren kennen, zodat je weet wat hun intenties zijn. Ik heb bij Saskia de training 'Persoonlijk Meesterschap' gevolgd. Het was een dag vol nuttige theorie en mooie ervaringsgerichte oefeningen onder begeleiding van een coach bij wie het plezier en de passie er vanaf spatten."

Waar wij voor staan

Kwetsbaarheid

Bij Helder Helen delen we zelf onze kwetsbaarheden en authentieke verhalen. Omdat we mens zijn en onze overtuiging is dat deze verhalen bijdragen aan jouw zelfonderzoek. Dat horen we namelijk vaak tijdens de training, dat mensen de herkenning fijn vinden  in verhalen van ons en andere deelnemers. Sta je er minder alleen voor. 

Actie

We gaan niet alleen ‘praten over’. Als we dat doen lopen we het risico dat je in je hoofd blijft zitten en dat is zonde. Omdat in het lijf waardevolle informatie zit opgeslagen. We gaan aan de slag middels ervaringsgerichte oefeningen zodat je ook écht kunt gaan voelen en de stof ‘belichaamd’ raakt. Het lichaam heeft namelijk een stem en die stem wil gehoord worden. 

Moed

Door deze training te volgen kies je de weg van de meeste weerstand. De training is diepgaand en onze ervaring leert dat je als deelnemer flink door elkaar geschud wordt. En als trainer soms ook, trouwens. In die zin is Persoonlijk Meesterschap voor moedige mensen. Moed is angst plus actie, dus met wat gezonde weerstand instappen is gebruikelijk. 

Je loopt vast en zit niet lekker in je vel

Je bent het zat en hebt jezelf voorgenomen nu écht de verandering in te zetten, zodat je van je leven een kunstwerk kunt maken. Want dat is waar meesterschap over gaat. Deze training is voor jou als je het volgende herkent:

 • Je hebt het idee dat je het vaak niet goed genoeg doet

 • Je legt de lat voor jezelf erg hoog waardoor je stress ervaart

 • Je vindt het lastig om keuzes te maken, waardoor je niet vooruitkomt

 • Je wilt jouw angst om te falen overwinnen

 • Je stapt steeds in dezelfde valkuil en je weet niet waarom

 • Je voelt je niet begrepen, en je weet niet hoe je dat kunt veranderen

 • Je voelt je niet geliefd, waardoor je het idee hebt dat je niet meetelt

persoonlijk leiderschap
persoonlijk leiderschap

Dit is wat je gaat leren en doen:

 • De rol van jouw levensverhaal (levensscript), hoe dit op zeer jonge leeftijd ontstaan is en hoe dit je gedrag nu nog steeds bepaalt. Je leert hoe je het verhaal van toen los kunt laten zodat je vrijheid ervaart.

 • Welke fasen de scriptcirkel allemaal kent, hoe dit samenhangt met beperkende overtuigingen en waarom dit ervoor zorgt dat je bepaalde ineffectieve patronen blijft herhalen. Je leert ook dat het mogelijk is bewust te besluiten om het anders te doen.

 • Hoe de boodschappen die je kreeg van je ouders je gedrag kunnen saboteren en hoe je dit kunt loslaten.

 • Hoe de verschillende stemmen (sub-persoonlijkheden of ook wel ‘ikken’) zorgen voor stress, en hoe het leren kennen van deze stemmen zorgt voor meer rust en balans.

 • Waar je interne conflicten vandaan komen en welke rol de innerlijke criticus, de drammer en de perfectionist daarin spelen. Je leert dat al deze stemmen het beste met je voor hebben, en je leert dat ze ingezet kunnen worden om mooie resultaten te boeken.

 • Welke ervaringen er allemaal in je lijf opgeslagen zitten, hoe je deze informatie naar boven haalt en hoe je vanuit deze ervaring de verandering kunt inzetten.

Frans van Zon
Frans van Zon

"Ondanks dat het verkennen en herkennen van mijn oude patronen toch wel wat zware kost is heb ook ontzettend genoten van de training Persoonlijk Meesterschap. Dik compliment voor Saskia, de manier waarop ze zich kwetsbaar opstelde, de kennis die ze heeft en de warme manier waarop ze de groep meenam: bewondering! Tijdens een van de oefeningen kon ik niet goed bepalen wat er met mijn benen gebeurde. Uiteindelijk kwam ik uit op: ik wil graag bewegen maar voel de onveiligheid, een oud patroon! Niet fijn om te ervaren maar heel goed om te voelen en bewust van te worden. Het bewustzijn helpt me in mijn dagelijkse leven om beter om te gaan met die angst en andere keuzes te maken. Kortom: een lifechanging event, nu doorpakken. Saskia samen met onze mooie groep: bedankt!"

saskia de boer

Wie is Saskia, om jou dit te leren?

Ik ben zó vaak vastgelopen in mijn leven. Ik vroeg veel van mezelf, was een perfectionist en het was nooit goed genoeg. Ik had een continue kriebel van onrust in mijn lijf, sliep slecht en was gestresst omdat ik het allemaal niet voor elkaar kreeg. Om me maar enigszins tot dit gevoel te kunnen verhouden verdoofde ik mezelf met alcohol en drugs. Jaar in jaar uit. Dodelijk vermoeiend.

In 2013, toen ik weer tegen aan burn-out aanliep, kwam ik voor het eerst bij een coach terecht. Deze beste man wist de juiste snaar te raken en mij tot verandering aan te zetten. Na een aantal sessies, toen ik bij hem in zijn grote leren fauteuil zat, dacht ik: ‘dit wil ik later worden als ik groot ben.’

In 2014 startte ik met de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix. Hier heb ik mezelf drie jaar lang binnenstebuiten gekeerd. Ik heb diepgaand zelfonderzoek gedaan en heb daar heel veel van geleerd. Middels de technieken van NLP, Systemisch Werken en Transactionele Analyse heb ik veel inzicht gekregen in waarom ik doe wat ik doe en me gedraag zoals ik me gedraag.

Daarna ben ik coachpraktijk Helder Helen gestart. De handvatten die ik geleerd heb mag ik nu doorgeven aan anderen. Dit is mijn passie en dat doe ik met veel enthousiasme.

Die passie en dat enthousiasme zet ik voor de volle 200% in tijdens deze praktische training. Ik zorg dat je in een veilige setting zelfonderzoek mag doen zodat je kunt groeien. Ik leer jou hoe je met ervaringsgerichte oefeningen tot de kern komt. Jouw kern.

Hoe deze dag eruit ziet?

We werken veel met oefeningen, omdat in de ervaring het weten zit. Als je eerder bij Helder Helen in coaching bent geweest dan weet je dat theorie wordt afgewisseld met ervaringsgerichte oefeningen. Als je eerder Persoonlijk Meesterschap hebt gevolgd dan weet je ook hoe de dag zo ongeveer is opgebouwd. Het is een intensief programma waarbij veel naar boven komt. We adviseren dan ook om verder niet teveel af te spreken de dag voor en de dag na de training.

Datum, tijden & locatie

De praktische en ervaringsgerichte training is op zaterdag 25 juni 2022 van 10:00 uur tot 17:00 uur. Het adres is Maliebaan 45 in Utrecht, op de van alle gemakken voorziene locatie van het Coachhuis.

Dit is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer (15 minuten vanaf Utrecht Centraal Station). Tussen de middag is er een heerlijke lunch. Na je aanmelding ontvang je praktische informatie direct per mail.

locatie

Persoonlijk Meesterschap

€297,- ex BTW

 • Een uitgebreid theorie- en werkboek
 • Veel persoonlijke aandacht
 • Heerlijke, luxe lunch van 'Tutti a Tavola'
 • 1 op 1 Coach-Call Na Afloop

Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan een mail naar hallo@helderhelen.nl. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie. Dit kan per mail of telefoon zijn, afhankelijk van je vraag.

petra
Petra Hendriks

"Lieve Saskia, wat ben ik blij dat ik drie weken geleden heb deelgenomen heb aan jouw workshop Persoonlijk Meesterschap. In het afgelopen jaar heb ik veel aan mezelf gewerkt. Jouw workshop sloot daar perfect op aan, het was precies het goede en ook op het juiste moment. Mijn pijn van ooit zit diep. Een deel van de training heb ik dan ook ervaren als erg heftig maar tegelijk als ontzettend waardevol. Dat waar ik dacht dat ik niet meer bij zou kunnen, kwam moeiteloos naar boven. In de vertrouwde setting kon ik diep gaan en daar pluk ik nu de vruchten van. Na de workshop voel ik me gevoelsmatig veel lichter, een lading spanning is van m’n schouders. En de keuzes die ik maak passen bij wie ik ben en bij hoe ik in het leven wil staan. Diepe dank voor de training, het fijne contact eromheen, en in het bijzonder voor je steunende hand op m’n rug bij de pittige oefening. Een mooi mens met uitzonderlijke talenten ben je, Saskia. Blij en dankbaar dat je op mijn pad kwam."

Veelgestelde vragen

Als je tot hier gelezen hebt, en dus nog steeds aan het lezen bent, dan is dit zéker iets voor jou. De vraag is welk belemmerend patroon er voor zorgt dat je nu deze gedachte hebt? Juist. Tijd om je aan te melden, dus.

De groep is klein dus er is voldoende afstand. Ook zijn er mondkapjes aanwezig.

Je bent met een reden op deze pagina terecht gekomen. Er is een behoefte, een verlangen. Anders was je hier niet. Een van de dingen die ik het meest hoor is dat mensen al veel therapie hebben gedaan, maar dat dit nèt een laagje dieper gaat. En dat ze om die reden net wat meer inzicht krijgen in zichzelf.

In zelfonderzoek is een gouden regel: waar je niet naartoe wilt, daar moet je zijn. De weg van de meeste weerstand nemen resulteert vaak in een gouden beloning. Immers – als je doet wat je altijd deed dan krijg je wat je altijd kreeg.

Winkelwagen